Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Κως: Χειροπέδες στον 60χρονο που πήγε να κάψει ζωντανή την πρώην του!Είκοσι ημέρες από τότε που περιέλουσε με βενζίνη την πρώην σύζυγό του και απειλούσε να της βάλει φωτιά έξω από την επιχείρησή της στην Κω συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης της ανακρίτριας ο 60χρονος που παρέμενε ελεύθερος χάρη στην αναπηρία του ποσοστού 67%!

Ο 60χρονος Έλληνας εντοπίστηκε από άνδρες της Ασφάλειας που του πέρασαν χειροπέδες, καθώς είχε εκδοθεί το διωκτικό έγγραφο σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβίαση περιοριστικών όρων. Σε βάρος του είχε κατατεθεί πρόσφατα μηνυτήρια αναφορά, ενώ δεν παρουσιάστηκε και στην επιτροπή του ΙΚΑ που θα επανεξέταζε το ποσοστό αναπηρίας του.

Ο δράστης, που είχε σκοτώσει πριν από τρία χρόνια τον αδελφό της πρώην συντρόφου του και την είχε βιάσει αλλά παρέμενε ελεύθερος (!), πήγε την 1η Οκτωβρίου στην επιχείρηση της 42χρονης γυναίκας, την περιέλουσε με βενζίνη και απειλούσε να την κάψει ζωντανή! Όμως, γλίστρησε, έπεσε στο έδαφος και, βλέποντας ότι από τις φωνές άρχισε να μαζεύεται κόσμος, έφυγε χωρίς να πραγματοποιήσει την απειλή του για να συλληφθεί λίγο αργότερα.

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο 60χρονος είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου για την δολοφονία του 46χρονου αδελφού της Αλβανίδας συντρόφου του, Leandro Λάππα, στις 25 Ιουνίου 2015. Τότε, είχε εισβάλει στο σπίτι των δυο αδελφών στην περιοχή Λάμπη της Κω και είχε πυροβολήσει με κυνηγητικό όπλο τον άτυχο άνδρα που κοιμόταν, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα, τη λεκάνη και τα πόδια, με αποτέλεσμα να υποκύψει λίγες ημέρες μετά στο «Θριάσειο» νοσοκομείο στην Αθήνα. Ο δράστης είχε συλληφθεί στο σπίτι του, στο Ζηπάρι της Κω και είχε δηλώσει ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και φαρμάκων και δεν θυμόταν τι είχε κάνει.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr