Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σχολεία για 14 μέρες- Ποια μέτρα εξετάζονται για τις άδειες γονέων



Κλείνουν από αύριο, Τετάρτη, και για τις επόμενες 14 ημέρες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως πανεπιστήμια), σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.
Ποια μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση, με σκοπό να βοηθήσει τους εργαζόμενους γονείς;
Απαντήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν αύριο Τετάρτη. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών, στην οποία συμμετείχαν ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το σενάριο που επικρατεί είναι να δοθεί στους γονείς 15 ημερών άδεια, ειδικού σκοπού για κάθε γονέα με ανήλικο τέκνο. Ένα μέρος της άδειας, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα προέρχεται από την κανονική άδεια που δικαιούται έτσι κι αλλιώς ο εργαζόμενος.
Η κυβέρνηση αναμένεται να χορηγήσει ειδικά επιδόματα για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποδοχές των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή, θα καλυφθούν από το κράτος με τη μορφή ειδικού επιδόματος. Το ύψος του αναμένεται ότι θα κυμαίνεται από 400 ευρώ το μήνα, όσο είναι το επίδομα ανεργίας έως και 718 ευρώ. Το μέτρο θα επεκταθεί και σε κλάδους οι οποίοι θα υποστούν καθίζηση τζίρου.