Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κορονοϊός: Κάθε ταξιδιώτης που φτάνει στην Αίγυπτο από 1η Σεπτεμβρίου πρέπει να έχει κάνει τεστ



Την ανησυχία του για τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού σε ορισμένες χώρες εξέφρασε χθες, Τετάρτη, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι, αναγγέλλοντας την υποχρεωτική παρουσίαση αρνητικού τεστ PCR για όλους όσους εισέρχονται στη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε πρόθυμοι να διασφαλίσουμε την υγεία όσων φθάνουν στη χώρα και των Αιγυπτίων πολιτών. Έτσι, αποφασίσαμε ότι κάθε ταξιδιώτης που φτάνει στη χώρα πρέπει να έχει κάνει το τεστ», δήλωσε ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Η νέα αυτή απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την προηγούμενη απόφασή της να ζητά το τεστ μόνον από τους μη Αιγυπτίους πολίτες και όσους δεν κατευθύνονται στα παραθεριστικά κέντρα του Νοτίου Σινά, της Χουργκάντα και της Μάρσα Ματρούχ.

Η Αίγυπτος ξεκίνησε τη σταδιακή επανέναρξη των τακτικών διεθνών της πτήσεων από την 1η Ιουλίου. Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει σε 600 ξενοδοχεία που τηρούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας να επαναλειτουργήσουν με μειωμένο ποσοστό πληρότητας 50% σε μια προσπάθεια να στηριχτεί και πάλι ο τουρισμός στη χώρα, που επλήγη σκληρά από τους περιορισμούς λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.
13 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Στους 5.197 συνολικά οι νεκροί
Πάντως, παρά τη συνεχιζόμενη μείωση των καταγεγραμμένων περιπτώσεων, μολύνσεων και θανάτων, άλλοι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στην Αίγυπτο από τον COVID-19, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο να αυξάνεται πλέον στα 5.197 άτομα.

Αναφορικά με τα κρούσματα, 161 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις αύξησαν τον συνολικό αριθμό τους στα 96.914 άτομα.

Μέχρι τώρα, 62.553 άτομα παρουσιάζονται πλέον αρνητικά στην COVID-19.