Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κλείνει την Τρίτη ο ΧΥΤΑ Φυλής- Μην κατεβάζετε σκουπίδια!



Κλειστός για 24 ώρες θα παραμείνει την ερχόμενη Τρίτη 22/12, ο ΧΥΤΑ Φυλής λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Οι υπάλληλοι στον ΧΥΤΑ διαμαρτύρονται για την ανύπαρκτη φύλαξη του χώρου από την ΕΛΑΣ, καθώς και για τη διαχρονική αποτυχία του ΕΔΣΝΑ να φυλάξει τις εγκαταστάσεις του. Όπως καταγγέλλουν η ελλιπής φύλαξη έχει ως αποτέλεσμα να καίγονται μηχανήματα, να τραυματίζονται οι χειριστές τους και να γίνονται επιθέσεις σε οδηγούς των απορριμματοφόρων.

 Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι «τονίζουμε για πολλοστή φορά πως η ύπαρξη των παρανόμων εισερχομένων ατόμων θέτει σε κίνδυνο και τις υποδομές του φορέα μας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του εργοταξίου και, άρα, στην ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή του λεκανοπεδίου. Με αφορμή τον τραυματισμό του συναδέλφου μας και αγανακτισμένοι από το άλυτο πολυετές αυτό πρόβλημα και τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας προς την πολιτεία για λήψη μέτρων και περιφρούρησης του ΧΥΤΑ, χωρίς ανταπόκριση, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ αναγκασμένη από την δεινή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά, αλλά και ως συμπαράσταση στο συνάδελφο μας αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 22-12-2015 και περαιτέρω κλιμάκωση εάν και εφόσον δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα με τρόπο αποφασιστικό και αποτελεσματικό μέχρι τότε».

Το θέμα σχολιάζει και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς στα social Media. Μεταξύ άλλων ζητά από τους δημότες να μην κατεβάσουν την Τρίτη τα σκουπίδια στους δρόμους, ενώ εκφράζει την ελπίδα οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ να αναστείλουν την απεργία τους.

Οι δημότες της Αθήνας μπορούν να επικοινωνούν είτε στο 1595 ή και τηλέφωνο στο γραφείο του στα 2103470761-2.