Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΚΚΕ:«Φιέστα» η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Δραπετσώνα



Για «φιέστα» στη Δραπετσώνα κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή.

«Η φιέστα που στήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Δραπετσώνα, μια περιοχή που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, δεν μπορεί να κρύψει τις συνέπειες της πολιτικής που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εφαρμόζει, σε συνέχεια των προηγούμενων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Κερατσινίου-Δραπετσώνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
«Ο Πρωθυπουργός με τις δηλώσεις προσπάθησε να μπερδέψει και να κρύψει ότι ο χώρος των πρώην Λιπασμάτων δεν αποδίδεται στον λαό της περιοχής. Άλλωστε από τα 640 στρέμματα τα 110 ανήκαν στον ΟΛΠ. Τα υπόλοιπα περίπου 530 στρέμματα έχουν άλλους ιδιοκτήτες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους μένει άθικτο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση προσθέτει ότι ο Πρωθυπουργός «επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τάσσεται με το σχεδιασμό μονοπωλιακών ομίλων που έχουν ως προσανατολισμό την αξιοποίηση του χώρου των πρώην Λιπασμάτων της Δραπετσώνας για τουριστικές χρήσεις και άλλες που συνάδουν με τη δημιουργία ενός ναυτιλιακού κέντρου».