Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΚΚΕ: Οι δηλώσεις Τσίπρα από την Ελευσίνα αγγίζουν τα όρια του εμπαιγμού



«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας είναι προκλητικές και αγγίζουν τα όρια του εμπαιγμού προς το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και προς το λαό, που αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας «ξέχασε» να πει ότι η κυβέρνησή του διεύρυνε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις πυροσβεστών, με την καθιέρωση τεσσάρων κατηγοριών, μόνιμους, πενταετούς και τριετούς θητείας, συμβασιούχων εποχικών πυροσβεστών. Σημειώνει, επίσης, πως «η κυβέρνηση μείωσε ακόμη περισσότερο τη δύναμη του προσωπικού, μετακινώντας, ξεσπιτώνοντας επτακόσιους περίπου πυροσβέστες για τη στελέχωση των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων της Fraport, καθώς και των ιδιωτικών οδικών αξόνων, χωρίς καμιά φροντίδα για τη διαμονή τους».
 
Προσθέτει ότι «ακόμη ο κ. πρωθυπουργός "ξέχασε" να αναφέρει ότι οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες για το 2017 σε σχέση με αυτές του 2016, κατά 1.400.000 για ιματισμό, 150.000 για υπόδηση, 1.000.000 για ελαστικά αυτοκινήτων και 1.570.000 μειωμένες οι δαπάνες για την αμοιβή των συμβασιούχων εποχικών πυροσβεστών» καταλήγοντας: «Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουν εκδηλωθεί ο πρώτες καταστρεπτικές πυρκαγιές, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές».