Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Κιλκίς: Αδέλφια διατηρούσαν εμφιαλωτήριο για ποτά «μπόμπες»Πρόλαβαν πριν διοχετευτούν στην αγορά εκατοντάδες φιάλες με αλκοολούχα ποτά- «μπόμπες» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κιλκίς και των τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας και Δοϊράνης, οι οποίοι εντόπισαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης το παράνομο εργαστήριο παρασκευής, νόθευσης και εμφιάλωσης που διατηρούσαν δυο αδέλφια ηλικίας 42 και 48 χρόνων.

Με μια αιφνιδιαστική εισβολή στην αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν περισσότερες από 1.100 φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών, περισσότερες από 2.100 κενές φιάλες, 590 λίτρα αλκοολούχο υγρό και 50 λίτρα οινόπνευμα, ενώ κατασχέθηκαν χρωστικές ουσίες, σύριγγες, οροί, χωνιά, καπάκια φιαλών, δοχεία με νερό και αλκοολόμετρο που χρησιμοποιούνταν στη νόθευση των ποτών. Ακόμη, στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκαν 18 ξαναγεμισμένες φιάλες με αλκοολούχα ποτά.

 

Ο ειδικός εξοπλισμός και τα υλικά του παράνομου εργαστηρίου κατασχέθηκαν και σε βάρος των δυο αδελφών σχηματίστηκε δικογραφία για νοθεία τροφίμων, πλαστογραφία και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Δείγματα των ποτών εστάλησαν για ανάλυση στα εργαστήρια της Χημικής υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και η ΑΑΔΕ που διενεργεί ελέγχους στα οικονομικά των δραστών και τις τραπεζικές καταθέσεις τους.