Ελβετία: Οι εταιρείες τροφίμων μειώνουν τη ζάχαρη στα δημητριακά, τα γιαούρτια και τα ποτά
Η ελβετική βιομηχανία τροφίμων κηρύσσει εθελοντικό πόλεμο στη ζάχαρη: γιαούρτια, δημητριακά και ποτά θα έχουν έως και 10% λιγότερη ζάχαρη έως το 2028.
Η ελβετική βιομηχανία τροφίμων κηρύσσει εθελοντικό πόλεμο στη ζάχαρη: γιαούρτια, δημητριακά και ποτά θα έχουν έως και 10% λιγότερη ζάχαρη έως το 2028.
Το να εντοπίσεις εάν ένα ποτό έχει υποστεί αλλοίωση από ναρκωτικές ουσίες –γνωστό και ως spiking– ενδέχεται σύντομα να γίνεται τόσο απλά όσο με μία σταγόνα στο δέρμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της dailymail.
Σε ισχύ τέθηκε αυτόν τον μήνα ένας νέος νόμος στην Καλιφόρνια, ο οποίος απαιτεί από τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα που σερβίρουν αλκοόλ να διαθέτουν καπάκια για τα ποτά, με στόχο την αποτροπή της νοθείας με ναρκωτικές ουσίες. Ο νόμος «Assembly Bill 2375», που κατατέθηκε από τον πολιτειακό βουλευτή Josh Lowenthal, έλαβε ευρεία υποστήριξη τόσο από επιχειρηματίες όσο και από πελάτες.
Οι χημικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχωρούν στην ανάκληση αλκοολούχων ποτών από την ελληνική αγορά, καθώς δεν αναγράφεται το αλλεργιογόνο συστατικό «γάλα» στις ελληνικές ετικέτες των προϊόντων.
Το αλκοόλ που περιέχεται στο ποτό μας απορροφάται από το σώμα μας μέσω του στομάχου και των λεπτών εντέρων. Το φαγητό μειώνει το χρόνο απορρόφησης και για το λόγο αυτό, το αλκοόλ μας επηρεάζει γρηγορότερα όταν πίνουμε με άδειο στομάχι.
Η υπηρεσία του δήμου Αθηναίων με συνεργείο, προχώρησε στη σφράγιση του νυχτερινού κέντρου και την άρση αδείας, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με βάση την εισήγηση του Χάρη Δούκα.