Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κικίλιας: Οι γιατροί και το δυναμικό του ΕΣΥ είναι θησαυρός που θα αξιοποιηθεί



Την πρώτη τους θεσμική συνάντηση είχαν το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ). Μία συνάντηση για την οποία διαβεβαίωσαν και οι δύο πλευρές πως ήταν η αρχή μιας σειράς συναντήσεων που θα αποτυπώνουν τη διάθεση για διάλογο και την επίλυση των προβλημάτων της υγείας.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τη συγκίνησή του διότι παραβρέθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ και ως γιατρός, τονίζοντας μάλιστα την πίστη του στην προσφορά του ιατρικού δυναμικού της χώρας. «Οι συνάδελφοί μου και γενικότερα όλο το έμψυχο δυναμικό του ΕΣΥ αποτελούν θησαυρό που θα αξιοποιήσουμε στην χάραξη μιας πολιτικής που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Τα προβλήματα είναι τεράστια, ωστόσο με στενή συνεργασία και κοινή προσπάθεια, θα πετυχαίνουμε καθημερινές μικρές και μεγαλύτερες νίκες που θα απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο» είπε ο κ. Κικίλιας.

Την αξία της ομαδικής προσπάθειας και την ανάγκη της συνεργασίας των φορέων της υγείας υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας. «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έχουμε συγκεκριμένο και καλά μελετημένο πρόγραμμα, που θα επιλύσει χρόνια προβλήματα και θα αλλάξει τα δεδομένα στο Σύστημα Υγείας. Η προσπάθεια είναι ομαδική και η συνεργασία με τους φορείς θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί» ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Χαιρετίζοντας τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι «η επίσκεψη στο σπίτι των ιατρών της Αθήνας σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και το τέλος μιας «μαύρης περιόδου», κατά την οποία επιχειρήθηκε η φίμωση του ιατρικού κόσμου. Η επανεκκίνηση της χώρας με την νέα κυβέρνηση ανοίγει και μια νέα σελίδα και για την υγεία. Ξεκινά μια στενή συνεργασία, καθώς ο ΙΣΑ θα είναι αρωγός στη χάραξη της πολιτικής που θα είναι προς όφελος του ασθενή, της δημόσιας υγείας και του λειτουργού της υγείας».