Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κέρκυρα: Δέματα με ναρκωτικές ουσίες «ψαρεύει» το λιμενικό



Δέματα με ναρκωτικές ουσίες, που επέπλεαν στα νερά της βόρειας και νότιας Κέρκυρας, εντόπισε το Λιμενικό του νησιού. Συγκεκριμένα, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, (πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης), συνολικού βάρους τριανταπέντε κιλών και επτακοσίων γραμμαρίων, που βρίσκονταν σε τέσσερις πλαστικές συσκευασίες εμποτισμένες με θαλασσινό νερό, συνέλεξε και κατέσχεσε η λιμενική αρχή Κέρκυρας, στη θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κέρκυρας «Τσάκι Μπενιτσών».

Την ίδια ώρα, στη βόρεια Κέρκυρα, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, στελέχη του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, του Λιμενικού Σώματος, περισυνέλεξαν δέμα που έπλεε στη θάλασσα και όπως διαπιστώθηκε από το γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών ουσιών, περιείχε δεκαπέντε πλαστικές συσκευασίες που είχαν εμποτιστεί με θαλασσινό νερό και περιείχαν πιθανόν, ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους σαράντα πέντε κιλών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, ενώ διερευνάται αν το συγκεκριμένο δέμα, αποτελεί μέρος της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών φυτικής κάνναβης, που εντόπισαν και περισυνέλεξαν οι λιμενικές αρχές, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους.