Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 -

Κέντρο προσφύγων στα Διαβατά: Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της με τα ΜΑΤ απέναντι στους κατοίκουςΗ κυβέρνηση φοβούμενη τις όποιες καθυστερήσεις στην δημιουργία κέντρων προσφύγων ,έστειλε ξανά τα ΜΑΤ αυτή τη φορά στα Διαβατά , στην πύλη του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, για να απωθήσει τους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας που διαδηλώνουν ενάντια στην κατασκευή άλλης μιας αποθήκης ψυχών.

 
Ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος υποστήριξε πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό. «Θεωρούμε εμπαιγμό αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Μία εβδομάδα συζητάμε για εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και αντί του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου όλοι οι δήμαρχοι προτείναμε άλλους έξι χώρους στη Θεσσαλονίκη. Την απόφαση επικύρωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση», δήλωσε ο κ.Φωτόπουλος.

«Αντ' αυτού απάντησαν με ΜΑΤ. Φαίνεται πως κορόιδευαν την τοπική κοινωνία και τους δημάρχους. Εμείς δεν θα αφήσουμε τις αποφάσεις όλων των δημάρχων να πάνε στράφι. Η λύση του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου είναι ακατάλληλη», πρόσθεσε ο δήμαρχος Δέλτα.

Η πρόσβαση στο στρατόπεδο έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο της Συμμαχικής Οδού.