Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Καυτό αναμένεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.

Το καλό σκηνικό θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες με αποκορύφωμα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο υδράργυρος θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι ''καυτό'', καθώς η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 12 έως 32 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 28 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στη Λέσβο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικέ έως νότιες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα διατηρηθεί ενισχυμένο στα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι τοπικά στα δυτικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θράκης.

Στα υπόλοιπα τμήματα των νομών, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι τις μεσημβρι8νές και α απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.

Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι μέτριοι έως και ισχυροί στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από 17 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Λίγες μόνο νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλία το απόγευμα. Οι άνεμοι θα βρίσκονται σε ενίσχυση στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.