Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 -

Κατρούγκαλος: Είμαι βέβαιος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξειςΔεν μπορεί να εξαφανιστεί σε μια ημέρα όλη αυτή η “μαυρίλα” των 8 χρόνων της τρόικας και των μνημονίων, ωστόσο είναι μια σημαντική στιγμή διότι παίρνουμε πίσω “τα κλειδιά” των μέσων της πολιτικής μας», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα μαζί στις 7», αναφορικά με το τέλος της περιόδου των μνημονίων.

Όπως είπε, «ήδη από σήμερα για παράδειγμα ισχύει και πάλι η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που θα φέρει μια άνοδο του κατώτατου μισθού», ενώ αναφορικά με την ψηφισμένη περικοπή των συντάξεων, που πρέπει να εφαρμοστεί από την Πρωτοχρονιά, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αφού έκανε λόγο για εκβιασμό από την πλευρά του ΔΝΤ σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, ο οποίος όμως πλέον εμφανίζει πλεόνασμα, κατέληξε λέγοντας ότι «δεν είναι αναγκαίες νέες μειώσεις των συντάξεων και γι΄ αυτό θα ζητήσουμε από τους ευρωπαίους εταίρους, εφόσον επιτυγχάνονται και οι δημοσιονομικοί στόχοι, να μην ισχύσουν οι περικοπές».

«Εγώ είμαι βέβαιος ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο.

Σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας και την «επόμενη ημέρα», μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αν. ΥΠΕΞ, είπε ότι «αυτό που πράγματι συμβαίνει είναι ότι έχουμε αναστρέψει μια καθοδική πορεία και ένα σπιράλ ύφεσης των εισοδημάτων των πολιτών», αναφέροντας ότι είναι ενδεικτικό ότι προσφάτως οίκοι αξιολόγησης «αναβάθμισαν ακόμη και τα Ταμεία μας κατά δύο βαθμίδες».