Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 -

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για την τραγωδία στο Δαφνί - Οι πρώτες ανακοινώσεις από τα κόμματαΈνορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο Υπουργός ΥγείαςΘάνος Δημόπουλος για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών, που βρήκαν τραγικό τέλος στη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε πτέρυγα του Ψυχιατρικού νοσοκομείου στο Δαφνί.

Παράλληλα, συγκρότησε επιτροπή υπό τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Από τη φωτιά τραυματίστηκαν άλλοι τρεις τρόφιμοι, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως εμπρηστής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Αττικόν και «Σωτηρία».

Την ίδια στιγμή ανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν να αποδοθούν ευθύνες εξέδωσαν ΑΝΕΛ και ΚΚΕ, ενώ για διαχρονικές ελλείψεις έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι λένε οι ΑΝΕΛ για το συμβάν

''Είναι σοκαριστική και προκαλεί πολύ μεγάλη θλίψη η είδηση για τον φρικτό, άδικο και παράλογο θάνατο που βρήκαν, εξαιτίας πυρκαγιάς, τρεις συνάνθρωποί μας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, όπου νοσηλεύονταν. Πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν το ταχύτερο δυνατό οι ευθύνες γι' αυτό το τραγικό γεγονός» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη''.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

''Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια των 3 συνανθρώπων μας. Ο αποτρόπαιος θάνατος που βρήκαν οι 3 ασθενείς, που νοσηλεύονταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», που μόνο από την αυτοθυσία των εργαζομένων αποτράπηκαν τα χειρότερα, αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφαλείας ασθενών και εργαζομένων''.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

''Την ανάγκη της διερεύνησης των συνθηκών που στοίχισαν τη ζωή τριών ανθρώπων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκφράσει τη θλίψη του για το τραγικό τέλος των τριών συνανθρώπων μας που νοσηλεύονταν στο ΨΝΑ. Όπως εξάλλου υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι διαχρονικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και η μη ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης είναι το πολιτικό υπόστρωμα τέτοιων δυστυχημάτων''.