Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καταιγιστικές εξελίξεις: Το ρολόι του αυτοκινήτου της Ειρήνης Λαγούδη δείχνει την ώρα θανάτου της



Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» γύρω από την υπόθεση του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη. Οι πραγματογνώμονες που διόρισε η οικογένειας της Ειρήνης έκαναν «φύλλο και φτερό» το όχημα της 44χρονης και εντόπισαν στοιχεία που, όπως δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής, οδηγούν ξεκάθαρα στο συμπέρασμα ότι η μητέρα τριών παιδιών δολοφονήθηκε.

Εκτός από το αυτοσχέδιο φιτίλι που βρέθηκε στην εταζέρα του πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας σε εκπομπή του STAR, διαπιστώθηκε πιθανότητα και η ώρα θανάτου της Ειρήνης.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, γνωρίζει πλέον την ακριβή ώρα θανάτου. Από τη φωτιά και τον καπνό, το ρολόι του αυτοκινήτου είχε θολώσει, ωστόσο, από τη θερμοκρασία που αναπτύχθηκε στο εσωτερικό, κόλλησε στη μοιραία ώρα. Πιο συγκεκριμένα το ρολόι δείχνει 19:40, ενώ η φωτιά εκτιμάται ότι ξέσπασε περίπου 10 λεπτά πριν, στις 19:30.

Στοιχείο, ωστόσο, που πρέπει να διερευνηθεί, καθώς το βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και δίνει το τελευταίο καταγεγραμμένο στίγμα της Ειρήνης, δείχνει το αυτοκίνητο της 44χρονης να διέρχεται από το χωριό Βαρεία, που απέχει 5 χιλιόμετρα από το σημείο που βρέθηκε νεκρή, περί τις 14:15. Υπάρχει δηλαδή ένα χρονικό κενό πέντε ωρών, για μία απόσταση περίπου μισής ώρας.

Πού ήταν λοιπόν η γυναίκα το κενό διάστημα των παραπάνω πέντε ωρών που χάνονται τα ίχνη της, δεδομένης της κατάθεσης των κυνηγών ότι τουλάχιστον μέχρι τις 16:30 δεν διαπίστωσαν ή αντιλήφθηκαν καμία διέλευση αυτοκινήτου.

Εντωμεταξύ, εντολή για κατεπείγουσα συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη από την Αστυνομία έδωσε σήμερα, Πέμπτη (25/01/2018) ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αγρινίου για την υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Αφορμή της εισαγγελικής εντολής αποτέλεσαν τα ευρήματα του πραγματογνώμονα της οικογένειας από το αυτοκίνητο της 44χρονης.

«Μαρτυρικός ο θάνατός της»
Πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία δηλώνει στο Star.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, Βασίλης Ταουξής, μετά και από την εύρεση του αυτοσχέδιου φυτιλιού στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της άτυχης γυναίκας.

«Είναι προφανές ότι κάποιοι εμπότισαν το φυτίλι με πετρέλαιο. Με το φυτίλι θα μεταδιδόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου η φωτιά και θα καιγόταν και όλο το πορτ μπαγκάζ. Δηλαδή θα λαμπάδιαζε το αυτοκίνητο κι έτσι οι Aρχές δεν θα έβρισκαν απολύτως τίποτα, κανένα στοιχείο. Έτσι θα περνούσε στα αστυνομικά δελτία σαν μια υπόθεση αυτοχειρίας. Τώρα όμως αρχίζουμε και βρίσκουμε πράγματα που δεν συνάδουν με τη θεωρία της αυτοκτονίας», ξεκαθάρισε ο κ. Ταουξής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά από τη αυτοψία που πραγματοποίησε ο ίδιος με τον πραγματογνώμονα Α. Δέδε, παρουσία δημοσιογράφων και άλλων δικηγόρων βρήκαν στο σημείο όπου ξεψύχησε η άτυχη Ειρήνη αρκετά στοιχεία που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αξιοποιηθούν και να δώσουν μια νέα κατεύθυνση στις έρευνες, όπως ποτήρι από καφέ, κουτάκι αναψυκτικού και κουτί από τσιγάρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 44χρονης επεσήμανε επίσης ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συγγενείς της Ειρήνης Λαγούδη αμφισβητούν πλέον την περιγραφή των γεγονότων όπως την έκανε ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, στο οποίο φέρεται να πήγε η γυναίκα και να πήρε το πετρέλαιο.

«Ο βενζινοπώλης κατέθεσε ότι η Ειρήνη του έδωσε τα κλειδιά για να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ. Όπως διαπιστώσαμε χθες με τον κ. Δέδε το πορτ μπαγκάζ στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο άνοιγε με ένα κουμπί που βρίσκεται στο ταμπλό. Γιατί να του δώσει τα κλειδιά;», αναρωτήθηκε.

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται για καθαρή αυτοχειρία. Ένας άνθρωπος που θέλει να αυτοκτονήσει τι δουλειά έχει να πάει να φτιάξει φυτίλι για να προκαλέσει την ανάφλεξη του αυτοκινήτου;»

«Χθες μάθαμε επίσης ότι το πετρέλαιο που αγόρασε η Ειρήνη δεν ήταν φωτιστικό, αλλά πετρέλαιο κίνησης, που σημαίνει ότι δεν καίγεται εύκολα. Στο βενζινάδικο υποτίθεται ότι είπε στον ιδιοκτήτη “θέλω 20 λίτρα πετρέλαιο κίνησης”. Τι να τα κάνει τόσα πολλά; Δύο λίτρα αρκούσαν για να βάλει φωτιά και να δώσει τέλος στη ζωή της; Και γιατί να πάρει πετρέλαιο που δεν καίγεται και όχι βενζίνη, ώστε να γίνει έκρηξη και να είναι ακαριαίος ο θάνατός της. Αντίθετα ο θάνατος της γυναίκας ήταν μαρτυρικός», συνέχισε ο κ. Ταουξής.