Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καταγγελίες σε βάρος μελών του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για πελατειακές σχέσεις



Σε καταγγελίες σε βάρος μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης - Περίθαλψης) για «ρουσφέτια και πολιτικάντικα παιχνίδια», προχώρησαν ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Νίκος Καρούτζος και η πρόεδρος του ΤΥΠ Άντζυ Σταθάτου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που υπογράφουν, αναφέρουν: 

Ο ΕΔΟΕΑΠ βουλιάζει και αυτοί συνεχίζουν απτόητοι τα ρουσφέτια και τα πολιτικάντικα παιγνίδια.

 

Οι μάσκες έπεσαν. Οι πραγματικοί εχθροί του ΕΔΟΕΑΠ αποκαλύφθηκαν και έχουν ονοματεπώνυμο. Πόπη Χριστοδουλίδου, Γιάννης Αγγέλης, Κώστας Ντελέζος, και Σίμος Καταϊφτσής. Τα εν λόγω μέλη του ΔΣ σήμερα καταψήφισαν συμφωνία με μεγάλο νοσηλευτήριο η οποία προέβλεπε ότι από οφειλή 380.000 Ευρώ Ευρώ ο ΕΔΟΕΑΠ θα κατέβαλε το ποσό των 288.000 Ευρώ . Το «επιχείρημα» ήταν ότι λίγο πριν τις εκλογές δεν γίνονται τέτοιες συμφωνίες και ότι πρέπει της υποχρέωσης αυτής να επιληφθεί το επόμενο συμβούλιο. Προφανώς τα εν λόγω μέλη του ΔΣ θεωρούν ότι μπορούν παίζουν με τα λεφτά του ΕΔΟΕΑΠ και των ασφαλισμένων.

Δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Η κα Χριστουδουλίδου με τους συνοδοιπόρους της ζήτησε να γίνει δεκτό το εξής αίτημα: Μέλος να μπορεί να ασφαλίζει πλήρως στον ΕΔΟΕΑΠ δύο προσφυγόπουλα τα οποία φιλοξενεί προσωρινά. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το δημόσιο παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πρόσφυγες. Βέβαια, όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία όταν οι ίδιοι έχουν να κάνουν ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις. Έτσι είχε συμβεί και στο παρελθόν με τα περιβόητα εννιάρια, τα πλαστά μητρώα τα οποία χρησιμοποιούσαν φίλοι και γνωστοί για να κάνουν τσάμπα εξετάσεις χωρίς να έχουν καμία σχέση με τον ΕΔΟΕΑΠ . Όλα αυτά τα πληρώνει, ποιος άλλος οι ασφαλισμένοι.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Τέτοιου είδους περιστατικά πιστεύομε ότι δημιουργούν ζημία στον Οργανισμό και επειδή τίθεται θέματα απιστίας σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ εξετάζουμε το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε προκειμένου να δώσουμε τέλος στην ανομία και τη ρουσφετοκρατία των δήθεν επαναστατών που ακόμα ενδημούν στον ΕΔΟΕΑΠ.

Νίκος Καρούτζος

ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Άντζυ Σταθάτου

Πρόεδρος ΤΥΠ ΕΔΟΕΑΠ