Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κάρπαθος: Θετική στον κορωνοϊό και η σύζυγος του 74χρονου ελληνοαμερικανού



Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και η σύζυγος του 74χρονου Ελληνοαμερικανού που διέμενε τις τελευταίες μέρες στην Κάρπαθο. Η γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών εντοπίστηκε θετική στον ιό στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών του 74χρονου.

Η σύζυγος του 74χρονου Ελληνοαμερικανού που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό μερικές μέρες αφότου έφθασε στην Κάρπαθο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι και αυτή θετική στον ιό. Η 70χρονη σύζυγος υποβλήθηκε σε τεστ στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του 74χρονου. Οι δυο τους νοσηλεύονται στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο του Ηρακλείου, στην Κρήτη. 

«Η γυναίκα είχε υποβληθεί από εχθές σε τεστ και σήμερα βγήκε το αποτέλεσμα, το οποίο και ήταν θετικό», επιβεβαίωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου, κ. Τερζάκης, στο neakriti.gr. 

Τι ξέρουμε για το ιστορικό του 74χρονου

Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, ο 74χρονος υποβλήθηκε κανονικά σε τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό. Έτσι, ο ηλικιωμένος μετέβη κανονικά στην Κάρπαθο, όπου διέμεινε σ’ ένα χωριό, περίπου 150 κατοίκων. 

Πριν λίγες ημέρες, ωστόσο, ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί εσπευσμένα στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο. Εκεί οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 74χρονος ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς ο ηλικιωμένος είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς συγγενείς του. Μέσω ιχνηλάτησης εξετάστηκαν οι στενές επαφές του 74χρονου οι οποίες και οδήγησαν στο θετικό τεστ της 70χρονης συζύγου του.