Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κάλπες την άνοιξη του '18 προβλέπει ο Καραμανλής



Βέβαιος ότι είναι θέμα χρόνου να αλλάξει η πολιτική κατάσταση εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Εκτιμά, δε, ότι εφεξής η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ρίξει όλο το βάρος στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επόμενη ημέρα, της εκλογικής νίκης, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες, καθώς, όπως θεωρεί, η κοινωνία έχει υπερβεί τα όριά της και δεν διαθέτει πλέον ανοχή έναντι ουδενός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκήνιο», ο κ. Καραμανλής, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόκληση του αρχηγού της ΝΔ για τετ α τετ συνάντηση πριν από την άνοδο του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον αρχηγό του κόμματος όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις: Από την τρίτη αξιολόγηση, που βρίσκεται στα σκαριά, και τις μεταρρυθμίσεις μέχρι την πορεία της οικονομίας και των δημοσιονομικών μεγεθών.

Κρίσιμο το επόμενο διάστημα

Ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολιτικά κρίσιμο και δύσκολο για την κυβέρνηση, καθώς, όπως λέει στους συνομιλητές του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αυτή την ώρα πολλά «μέτωπα» να αντιμετωπίσει και δεν είναι βέβαιο ότι έχει την πολιτική αντοχή.

Εκτιμά μάλιστα ότι οι πιέσεις των δανειστών για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων θα κλιμακωθούν, αρχής γενομένης από τον μήνα που διανύουμε, αφού με την πάροδο του χρόνου αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κλοιό που δημιουργούν οι ακραίες αριστερές αντιλήψεις ορισμένων εκ των στελεχών της, που παθαίνουν «αλλεργία» και μόνο στο άκουσμα της έννοιας «μεταρρύθμιση».

Εξίσου σημαντικό στοιχείο, από το οποίο θα κριθούν εν πολλοίς οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα το επόμενο διάστημα, θεωρεί ο κ. Καραμανλής την πορεία των δημόσιων εσόδων, καθώς από την εξέλιξή τους θα εξαρτηθεί αν θα προκύψει ανάγκη για τη λήψη μέτρων, αλλά και ποια μέτρα από εκείνα που έχουν ήδη ψηφιστεί θα εφαρμοστούν από τις αρχές του επόμενου έτους.

Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές

Όπως καταμαρτυρούν όλοι όσοι συνομιλούν μαζί του, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, και ότι αυτό δεν πρόκειται να ανατραπεί.

Στηρίζει απόλυτα Κυριάκο

Ο ίδιος καθιστά σαφές ότι στηρίζει απόλυτα τον πρόεδρο της ΝΔ και πως σε όλες τις συναντήσεις που είχε μαζί του ξεκαθάρισε ότι θα είναι ο τελευταίος που θα δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην παράταξη. Το ίδιο άλλωστε είχε πράξει και επί των ημερών του Αντώνη Σαμαρά, το ίδιο θα πράξει και τώρα.