Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 -

Καλαμάτα: Υποδύονταν τους εφοριακούς και «έγδυναν» ηλικιωμένουςΑπατεώνες υποδύονταν τους εφοριακούς και έπειθαν ηλικιωμένους να τους δώσουν χρήματα για να πάρουν επιστροφή φόρου.

Την περίοδο της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων εκμεταλλευόταν μια ομάδα απατεώνων που εμφανίζονταν ως λογιστές ή εφοριακοί σε ανυποψίαστους πολίτες στην Καλαμάτα και χωριά του Δήμου Οιχαλίας και τους υπόσχονταν επιστροφή φόρου.

Στα ηλικιωμένα θύματά τους έλεγαν ότι έπρεπε να πληρώσουν τον καθορισμένο φόρο για να έχουν δικαίωμα να εισπράξουν την επιστροφή, καθώς δεν προβλέπεται συμψηφισμός. Αν δεν είχαν μετρητά, τους έπειθαν να τους δώσουν… κοσμήματα! Με τη μέθοδο αυτή, διέπραξαν τρεις απάτες και δύο απόπειρες από τις 3 ως τις 12 Ιουλίου και αποκόμισαν χρήματα και τιμαλφή αξίας άνω των 13.000 ευρώ.

Με τα στοιχεία και τις περιγραφές που έδωσαν οι δυο ηλικιωμένοι οι οποίοι δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα, οι άνδρες της Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του τμήματος Οιχαλίας έφτασαν στα ίχνη ενός 35χρονου Έλληνα, που δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του. Η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίησή τους και την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.