Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κακοκαιρία Θεσ/νικης - Πτήσεις που επηρεάζονται στην Κύπρο



Καθυστερήσεις πτήσεων παρατηρούνται σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Αρκετές είναι και οι πτήσεις από και προς Κύπρο που επηρεάζονται.

Συγκεκριμένα, η πτήση της Ryanair από Πάφο (FR5082) που κανονικά θα προσγειωνόταν στη Θεσσαλονίκη στις 20:40 παρουσιάζει καθυστέρηση.

Καθυστέρηση παρουσιάζει και πτήση της Aegean από Θεσσαλονίκη προς Λάρνακα.

Την ίδια ώρα, η πτήση της Cobalt (CO426) με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, από το αεροδρόμιο Λάρνακας, που ήταν προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα, έχει ακυρωθεί, όπως και η πτήση Θεσσαλονίκης – Λάρνακας, με την ίδια αερογραμμή.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής επικοινωνίας της Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, από το πρωί ακυρώθηκαν τρεις πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη καθώς και πτήσεις από Ρόδο, Χανιά, Μυτιλήνη, Καβάλα και Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη.

Επίσης, επτά πτήσεις από το εξωτερικό λόγω των καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Καβάλας, ενώ η προσγείωσης μιας πτήσης από το Ντίσελντορφ έγινε στην Αθήνα αντί της Θεσσαλονίκης
 
«Σήμερα ήταν δύσκολη ημέρα λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης επηρεάζεται μόνο στο κομμάτι των αφίξεων από τις καιρικές συνθήκες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο χιονόπτωσης το βράδυ.Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να το αντιμετωπίσει. Έχουν γίνει και οι απαραίτητες ασκήσεις ετοιμότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης. Οπότε αν το φαινόμενο είναι στο πλαίσιο το οποίο προβλέπεται επιχειρησιακά δεν θα έχουμε κανένα θέμα. Αν ξεφύγει μπορεί και αύριο να έχουμε κάποια θέματα" ανέφερε ο κ Παπάζογλου.

Παρακαλούνται οι επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες, ή να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης ή Λάρνακας και Πάφου για να ενημερώνονται σχετικά με τη πτήση τους.