Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη: Παρασύρθηκε διανομέας - Ποτάμια οι δρόμοι



Αντιμέτωπος με τα ορμητικά νερά από τη σφοδρή νεροποντή ήρθε ντελιβεράς κατά την κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλονίκη.

Ο διανομέας ενώ βρισκόταν στο μηχανάκι, στην οδό Ρήγα Φεραίου στις Συκιές Θεσσαλονίκης παρασύρθηκε. Ενώ ο δρόμος είχε μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο, ο διανομέας προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το δίκυκλό του και παράλληλα να διασχίζει την οδό που είναι ένα κανονικό ποτάμι.

Ωστόσο, από ένα σημείο και μετά όπως καταγράφηκε σε σχετικό video χάνει την ισορροπία του και τα νερά τον παρασέρνουν για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια καταφέρνει να σηκωθεί, ωστόσο το δίκυκλο συνεχίζει για λίγο ακόμα να είναι έρμαιο των ορμητικών νερών.

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για πλημμύρες
Τουλάχιστον 80 κλήσεις δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την διάρκεια της ισχυρής καταιγίδας που είχε ως αποτέλεσμα, για ακόμη μια φορά, να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη.

 Σύμφωνα με το thestoday, άνδρες της πυροσβεστικής επιχείρησαν για έξι αντλήσεις υδάτων, τρεις κοπές δέντρων όπως και κλήθηκαν να απομακρύνουν ογκώδη αντικείμενα τα οποία παρασύρθηκαν.

Νωρίτερα, μετά την ομίχλη που σκέπασε τον Θερμαϊκό και την ισχυρή νεροποντή, η οδός Λαγκαδά πλημμύρισε στο ύψος του Βαρδάρη, με τα οχήματα να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στη διέλευσή τους, ενώ το ίδιο προσεκτικοί ήταν και οι οδηγοί στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

 Παράλληλα, αδιανόητες ήταν οι εικόνες που σημειώθηκαν και μπροστά από τα δικαστήρια της πόλης, αλλά και σε όλο το κέντρο της συμπρωτεύουσας, όπου καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να απομακρύνουν το νερό ακόμη και με κουβάδες, παρόλο που η καταιγίδα διήρκησε μόλις μισή ώρα.

 Σύμφωνα η σημερινή πρόγνωση του καιρού ανέφερε επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.