Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Υποχρεωτικές αλυσίδες στην Αθηνών - Λαμίας



Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα διόδια Αφιδνών μέχρι και τον κόμβο των Οινοφυτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 13:30 ώρα σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών μέχρι το ύψος του Α/Κ Οινοφύτων (χ/θ 52,000).

 Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής), εξακολουθεί να ισχύει.

Παρακαλούνται οι οδηγοί εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.