Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες έως την ερχόμενη Δευτέρα



Με το μοναδικό κύμα καύσωνα μέχρι στιγμής να έχει καταγραφεί τον Μάιο και τον Ιούνιο να φεύγει χωρίς ακραίο καιρικό φαινόμενο ζέστης, όλο το ενδιαφέρον στρέφεται πια στον Ιούλιο που θεωρείται και παραδοσιακά αποδεικνύεται ως ο πιο ζεστός μήνα του καλοκαιριού.

Τα πρώτα 24ωρα του Ιουλίου είναι ιδιαίτερα θερμά για τη χώρα μας με τον υδράργυρο να πλησιάζει τοπικά τους 40 βαθμούς, όμως φαίνεται πως από σήμερα και για το επόμενο δεκαήμερο, δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Κοινώς, στο ερώτημα αν θα έχουμε καύσωνα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, η απάντηση είναι αρνητική. Και η μακροπρόθεσμη τάση αφήνει ανοικτά ενδεχόμενα για την εμφάνιση αρκετά ισχυρού κύματος ζέστης περίπου στις 15 με 17 Ιουλίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό στην Ελλάδα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο και από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05-07-2020

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06-07-2020 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 07-07-2020

Στα ηπειρωτικά άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στην Κρήτη τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.