Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Καιρός: Καύσωνας, σκόνη και 40ρια



Διήμερο «κόλαση» περιμένει τους Αθηναίους και όχι μόνο. Ο πρώτος καύσωνας έρχεται για να μείνει έστω και για λίγο. Η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα αποπνικτική, κυρίως στο Λεκανοπέδιο καθώς το θερμό σκηνικό θα συμπληρώσει και σκόνη από την Αφρική.

Οπλιστείτε με υπομονή, αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και αν έχετε τη δυνατότητα αναζητείστε λίγη δροσιά στις παραλίες, που όπως όλα δείχνουν όμως θα είναι κατάμεστες…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Κυριακή και τη Δευτέρα θα έχουμε 38 με 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά κυρίως της Κεντρικής Ελλάδος, χωρίς να αποκλείεται τοπικά ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει και στους 40 βαθμούς, σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες.

Πρόγνωση για την Κυριακή 22/07/2018

  • Αττική

Την Κυριακή (22/07) στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

  • Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

  • Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι, βορειοδυτικοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 και στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας και τη Δευτέρα

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 23-07-2018

Τη Δευτέρα (23/07) ο καιρός αναμένεται αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.