Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ηράκλειο: 27χρονη σκότωσε τον γείτονα της για μια παρατήρηση



Ανάστατη ολόκληρη η κοινωνία του Ηρακλείου με την υπόθεση της δολοφονίας ενός 35χρονου από 27χρονη τοξικομανή η οποία, υπό την επήρεια ουσιών, τον μαχαίρωσε και τον σκότωσε.

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, στο Ηράκλειο, σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας ενός 35χρονου Αλβανου από 27χρονη τοξικομανή η οποία, υπό την επήρεια ουσιών, τον μαχαίρωσε και τον σκότωσε, έξω από το σπίτι του, στη γειτονιά όπου διέμεναν και οι δύο, μετά από καυγά.

Η 27χρονη ειχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ενώ της είχε επιβληθεί και ποινή 4 χρόνων για παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία καθώς και χρηματική ποινή ύψους 2000 ευρώ.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα είχαν συμβεί το βράδυ της Παρασκευής της 11ης Νοεμβρίου όταν ο Λόκα βγήκε από το σπίτι του για να κάνει παρατήρηση στη γειτόνισσα του, η οποία φώναζε, αναστατώνοντας ολόκληρη τη γειτονιά.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία είναι χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών βρισκόταν σε κρίση και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει όποιον έβρισκε μπροστά της.

Ο 35χρονος την πλησίασε για να την επιπλήξει και να της πει να σταματήσει να κάνει φασαρία, όταν εκείνη, χωρίς δεύτερη σκέψη, άρπαξε ένα μαχαίρι και του κατάφερε θανάσιμο χτύπημα στο στήθος, στο ύψος της καρδιάς.

Άμεσα περίοικοι που άκουσαν τον καβγά, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Ασθενοφόρο μετέφερε τον Τόνι Λόκα στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη πολύ αργά. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο συνέλαβαν την 26χρονη.

Είχε εριστική και προκλητική συμπεριφορά

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, η 26χρονη παρουσίαζε εριστική και προκλητική συμπεριφορά κατά καιρούς, ενώ το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στην περιοχή του Ξηροποτάμου είχε ενοικιαστεί από τη μητέρα της.

Είχε συλληφθεί μια μέρα πριν τη δολοφονία- Της είχαν δώσει άλλη μία ευκαιρία

Η νεαρή γυναίκα ήταν άτομο που είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις αρχές, καθώς πέρα από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ληστείας και μάλιστα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης, αλλά λόγω της βεβαρυμένης υγείας της, βρισκόταν εκτός φυλακής.

Ειδικότερα, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, η ίδια γυναίκα είχε συλληφθεί για ληστεία, καθώς με τον σύντροφό της είχαν ακινητοποιήσει άλλο άνδρα οδηγώντας τον στο ΑΤΜ για να βγάλει και να τους δώσει 500 ευρώ. Η 26χρονη πέρασε το βράδυ της Πέμπτης στο κρατητήριο και το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Εισαγγελέας και Ανακρίτρια βλέποντας, τότε, τη βεβαρυμμένη κατάστασή της (αλλά και το ιστορικό της καθώς είναι τοξικοεξαρτημένη και είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για ληστεία), αποφάσισαν να της δώσουν μια τελευταία ευκαιρία, διατάσσοντας όμως την εισαγωγή της σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, όρο που αν παραβίαζε θα κατέληγε στη φυλακή.