Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ιωάννινα: Προφυλακίστηκε ένας - Ελεύθεροι οι άλλοι δέκα για τη διακίνηση παράνομων μεταναστών



Μόνο ένας από τους έντεκα συνολικά κατηγορούμενους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομους μετανάστες κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα. Οι υπόλοιποι δέκα έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Οι έντεκα, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας του Δήμου Πωγωνίου, είχαν συλληφθεί μετά από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας.

 

Από τα στοιχεία της προανάκρισης καταδεικνύονταν η εμπλοκή του κυκλώματος σε τουλάχιστον 77 διακινήσεις περίπου 180 αλλοδαπών, κυρίως Αλβανικής υπηκοότητας. 
Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση αποκόμισε παράνομα κέρδη, τα οποία εκτιμάται ότι ανέρχονται περίπου στα 90.000 ευρώ, με τη «χρέωση» για το συγκεκριμένο τρόπο διακίνησης να ανέρχεται κατ΄ άτομο περίπου στα 500 ευρώ.

Από την αστυνομία είχαν κατασχεθεί έξι αυτοκίνητα μεταξύ αυτών κι ένα ταξί που χρησιμοποιούνταν στην μεταφορά των παράνομων μεταναστών, όπλα, φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ περίπου.

Η απολογία των έντεκα κατηγορουμένων σε Εισαγγελέα κι Ανακριτή ήταν πολύωρη. Αργά το απόγευμα και μετά την ολοκλήρωσή της, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 40χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος είχε ρόλο αρχηγού ενώ οι υπόλοιποι δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίας τους στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.