Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ιερόσυλοι άδειασαν δυο ναούς στην Κόνιτσα



Με διπλή επιδρομή στις εκκλησίες των παραμεθόριων περιοχών έκαναν την επανεμφάνισή τους οι συμμορίες των ιερόσυλων που περνούν κρυφά τα σύνορα, αρπάζουν πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια και επιστρέφουν αθέατοι στην πατρίδα τους.

Στο χρονικό διάστημα από την περασμένη Πέμπτη ως τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» δυο ναούς στον οικισμό Τράπεζα της Κόνιτσας που κατοικείται από μερικές δεκάδες ψυχές. Αρχικά, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, παραβίασαν το παγκάρι από το οποίο άρπαξαν όσα χρήματα είχε μέσα, πήραν ακόμη δύο επίχρυσα δισκοπότηρα και ένα Ευαγγέλιο και εξαφανίστηκαν.

 

Ο δεύτερος στόχος των εισβολέων ήταν η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που και σε αυτήν διέρρηξαν την κεντρική είσοδο και έφυγαν αρπάζοντας τρεις εικόνες. Οι κάτοικοι του οικισμού ειδοποίησαν το αστυνομικό τμήμα Κόνιτσας, οι άνδρες του οποίου ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, αλλά η προανάκριση φαίνεται να οδηγεί στο συμπέρασμα πως διέφυγαν στην Αλβανία.