Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ιερόσυλοι



Λουτράκι: Συνελήφθησαν τρεις νεαροί ιερόσυλοι που είχαν ρημάξει εκκλησίες

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, συνέλαβαν τρεις νεαρούς ιερόσυλους που «χτυπούσαν» ιερούς ναούς στο Λουτράκι και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, οι τρεις δράστες εισέρχονται στον χώρο, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με γρήγορες κινήσεις αφαιρούν τάματα, χρήματα και εικόνες.



Θεσσαλονίκη: Νεαροί ιερόσυλοι έκαψαν εικόνα της Παναγίας

Μπροστά σε ένα αδιανόητο σκηνικό που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει, βρέθηκαν αστυνομικοί που κλήθηκαν να διερευνήσουν περιστατικό με μολότοφ στη Θεσσαλονίκη.



Δήμος Αμφίκλειας:Ιερόσυλοι χρυσοθήρες άνοιξαν τρύπα μέσα στο ιερό εκκλησίας

Το πρωί της Τρίτης (16/4) γύρω στις 11:00’ ο παπάς του χωριού άνοιξε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και βρέθηκε μπροστά σε μια τρύπα την οποία είχαν αφήσει πίσω τους οι χρυσοθήρες.



Χειροπέδες σε ιερόσυλους που έκλεψαν χρυσά τάματα από εκκλησία

Δύο άνδρες, ηλικίας 42 και 22 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, κατηγορούνται για αφαίρεση χρυσών ταμάτων από εικόνα στον ναό Αγίου Νικολάου Σπάτων.



Ιερόσυλοι με γερή μπάζα συνελήφθησαν στις Σέρρες

Πίστεψαν ότι έπιασαν την καλή οι δυο νεαροί ιερόσυλοι που διέρρηξαν μια εκκλησία στην κοινότητα Νεοχώρι των Σερρών, αλλά δεν πρόλαβαν να χαρούν το αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό που άρπαξαν από το παγκάρι του ναού.



Ιερόσυλοι άρπαξαν πολύτιμες εικόνες από εκκλησία στην Κόνιτσα

Έντεκα εικόνες, σημαντικής αρχαιολογικής αξίας, αφαίρεσαν άγνωστοι ιερόσυλοι από εκκλησία που βρίσκεται στο χωριό Αγία Βαρβαρα, στην Κόνιτσα. Την κλοπή των εικόνων αντελήφθησαν οι κάτοικοι του χωριού και ενημέρωσαν την αστυνομία χθες, Σάββατο.