Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ιατροδικαστής: Η Δώρα πέθανε ακαριαία



Στην σφοδρότητα των χτυπημάτων που είδε στο άψυχο κορμί της Δώρας Ζέμπερη, αναφέρθηκε στην κατάθεση του ο ιατροδικαστής, κάνοντας λόγο για 14 χτυπήματα και θάνατο ακαριαίο.

«Σας έκανε κάτι εντύπωση;» ρώτησε τον μάρτυρα ο εισαγγελέας της έδρας.

«Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος» είπε ο ιατροδικαστής, υποστηρίζοντας ότι δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για το εάν θα εξετάσει τον γενετιστή πραγματογνώμονα Γ. Φιτσιάλο, σύμφωνα με τον οποίο, βρέθηκε γενετικό υλικό και τρίτου προσώπου στα νύχια και στο μπουφάν της άτυχης Δώρας. Η διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και σε εκείνη του ιδιώτη, ο οποίος διορίστηκε από την οικογένεια, έχει προκαλέσει σωρεία ερωτημάτων στους κοντινούς συγγενείς της 32χρονης εφοριακού.

Σύμφωνα με την πραγματογνώμονα της αστυνομίας, τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο. Ωστόσο τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από την αξιωματικό.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο προϊστάμενος της Δώρας Ζέμπερη στη ΔΟΥ Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι οι φάκελλοι που είχε στα χέρια της ήταν απλοί, ενώ όπου υπήρχε δυσκολία, την βοηθούσε. «Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» ανέφερε.

Η δίκη διέκοψε και θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.

Ο αδερφός της Δώρας επιτέθηκε στον δολοφόνο: Τέρας, θα πεθάνεις -Επεσε στο έδαφος ο Σοροπίδης

Νέα προσπάθεια επίθεσης σε βάρος του 58χρονου Μανώλη Σοροπίδη που κατηγορείται ότι σκότωσε την Δώρα Ζέμπερη, από τον αδελφό της αυτή τη φορά, μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του.

Ο νεαρός κινήθηκε σε βάρος του, αλλά εμποδίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο κατηγορούμενος έπεσε στο πάτωμα, φοβούμενος τα χειρότερα.
«Ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα... Ήταν φίλη , αδελφή , μάνα και πατέρας...» είπε ο αδελφός της Δώρας.
Η αδελφή του θύματος ξέσπασε τότε φωνάζοντας : «τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις ... Τι τον φυλάτε;».

«Πήρε το παιδί μας ...» φώναξαν και οι υπόλοιποι συγγενείς . Η πρόεδρος του δικαστηρίου απέβαλε από την δικαστική αίθουσα τους συγγενείς απειλώντας ότι θα προχωρήσει τη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στην περίπτωση που δεν πέσουν οι τόνοι. Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα είχε ανέβει ο πατέρας του θύματος, κάνοντας λόγο για έναν καθαρόαιμο δολοφόνο.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος. «Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος».

Τραγική φιγούρα η μητέρα της άτυχης εφοριακού, η οποία ζητά να βρει την αλήθεια.

«Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι... Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 φορές ισόβια ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια , το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ένα κινητό και πέντε ευρώ» είπε και ξέσπασε: «Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος , είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω , να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα».

Η μητέρα της Δώρας μίλησε για το ήθος και την ποιότητα της κόρης της, για την αφοσίωση στην οικογένεια της. «Δούλευε σαν το σκυλί για μην λείψει τίποτα στην οικογένεια. Μαζί παλεύαμε και πήρα μόνο χαρές από αυτό το παιδί».