Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα»



Ανακοίνωση με την οποία ζητεί δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών εξέδωσε η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Επίσης καλεί όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών πιστεύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα. Δυστυχώς, κατά την διαπραγμάτευση, η χώρα μας παραιτήθηκε από τα διπλωματικά της πλεονεκτήματα και συνήνεσε στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και μελλοντικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κυρίως όμως τους παραχώρησε το μακεδονικό όνομα, ως «Βόρεια Μακεδονία», ενώ τους αναγνώρισε επίσης την εθνότητα και την γλώσσα ως «μακεδονικές». Αναγνωρίζουμε επομένως ένα μακεδονικό έθνος στα βόρεια σύνορά μας το οποίο βέβαια θα διεκδικήσει τα εδάφη που θεωρεί δικά του. Ο επεκτατισμός των Σκοπίων θα καταστεί στο μέλλον επικίνδυνος για τη χώρα μας.

Για τους παραπάνω λόγους, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, σταθερή στην αταλάντευτη γραμμή της στο εθνικό ζήτημα και στις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσής της:

1. Καλεί την Βουλή των Ελλήνων να μην κυρώσει την ετεροβαρή σε βάρος της χώρας μας Συμφωνία των Πρεσπών.
2. Ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση την προκήρυξη Δημοψηφίσματος για το εθνικό τούτο ζήτημα.
3. Καλεί όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στην παλλαϊκή συγκέντρωση στην Αθήνα, την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Βασίλειος Ν. Πάππας
Ο Γεν. Γραμματεύς: Κωνσταντίνος Π. Χρήστου