Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Πυροσβεστική "αδειάζει" Τόσκα: Δεν μπορούμε να μιλάμε για εμπρησμούς - Τα αίτια δεν έχουν διερευνηθεί



Σαφέστατες αποστάσεις από την επίσημη κυβερνητική γραμμή και τις επίσημες δηλώσεις ανώτατων κυβερνητικών στελεχών με τις οποίες μιλούν για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών σε ολόκληρη τη χώρα παίρνει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, μιλώντας στην ΕΡΤ, και κληθείσα να σχολιάσει τις σχετικές διαρροές περί εμπρησμών, ουσιαστικά άδειασε την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας τα εξής: 

«Όχι δεν μπορούμε  να πούμε κάτι τέτοιο. Τα αίτια διερευνώνται και θα έχουμε τα αποτελέσματα από τους υπαλλήλους στο τέλος των πυρκαγιών». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Κυριακής το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με διαρροές προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ μιλούσε για «σχέδιο εμπρησμών» ενώ και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής από τη Ζάκυνθο όπου περιόδευσε όχι μόνο υιοθέτησε την συγκεκριμένη άποψη για τους εμπρησμούς αλλά μίλησε και για τα κίνητρα των εμπρηστών τα οποία όπως είπε... «στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινωνικά έκρυθμης κατάσταση στη χώρα». 

Η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη μίλησε και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ όπου διέψευσε και τις πληροφορίες που διακινήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης για τα υποτιθέμενα διαλείμματα που κάνουν τα εναέρια μέσα. «Αυτά δεν ισχύουν. Δεν κάνουν διαλείμματα τα εναέρια μέσα». «Φεύγουν από τα μέτωπα μόνο όταν πρέπει να ανεφοδιαστούν με καύσιμα και για να τους γίνει ταυτόχρονα ένας σύντομος τεχνικός έλεγχος». αμέσως μετά επιστρέφουν»,  σημείωσε η Σταυρούλα Μαλλίρη.  

Σε ότι αφορά την πυρκαγιά που μαίνεται στην Αττική ξεκαθάρισε ότι ούτε ελέγχεται ούτε έχει οριοθετηθεί. «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η εικόνα είναι σε εξέλιξη», τόνισε και προσέθεσε ότι η περίμετρός της είναι μεγάλη. Στο σημείο –κατά την ίδια- επιχειρούν 68 οχήματα με 150 πυροσβέστες και πέντε εναέρια μέσα. Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο απέφυγε να δώσει απάντηση, εξαιτίας των πολλών μετώπων που έχουν δημιουργηθεί.  

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής σημείωσε επίσης ότι τα κύρια μέτωπα στην Αττική είναι τρία : σε Κάλαμο, Μικροχώριο και Μετόχι.  

Παρέμβαση από ΝΔ

Για τις κυβερνητικές διαρροές και τι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών για το... οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα έκανε δηλώσεις και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας ο οποίος σημείωσε: 

Επαναλαμβάνουμε: Όποιος έχει στοιχεία για σχέδιο εμπρησμών, οφείλει τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές. Αλλιώς, ας κοιτάξουν στην Κυβέρνηση να κάνουν τη δουλειά τους. Η ανικανότητα και η ανοργανωσιά τους δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας.

Αποτελεί πράξη μικρότητας, την ώρα που καίγονται σπίτια και καταστρέφονται περιουσίες συμπολιτών μας, κάποιοι να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».