Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

αίτια



Γιατί μουδιάζουν τα χέρια μας; Δείτε τις πιθανές αιτίες

Συχνά, το μούδιασμα στο χέρι μπορεί να συνοδεύεται και από άλλες αλλαγές, όπως μια αίσθηση σαν να σας τσιμπάνε “καρφίτσες-και-βελόνες”, ή μια αίσθηση καψίματος, ή κάτι σαν τσούξιμο.
 

Γενικά το χέρι σας, την παλάμη, ή τα δάχτυλα μπορεί να τα αισθάνεστε αδύναμα ή να κάνετε αδέξιες κινήσεις.



Αυτή θα είναι η πρώτη αιτία θανάτου το 2050

Το 2050 η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως θα είναι η ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων λόγω υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε παρέμβασή του στο 19o PHARMA point, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να ληφθούν εγκαίρως μέτρα.



Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την κούραση και την υπνηλία

Η υπνηλία είναι μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ ό,τι φανταζόμαστε, και οι επιπτώσεις της μπορούν να είναι σοβαρές. Για παράδειγμα, μπορεί να σας πάρει για λίγο ο ύπνος στο αυτοκίνητο, όσο περιμένετε να ανάψει το φανάρι. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί με προβλήματα υγείας όπως η ανεβασμένη πίεση, οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης και η παχυσαρκία.



Τι είναι η τενοντίτιδα; -Πως να την αναγνωρίσετε και πως να την αντιμετωπίσετε

Τενοντίτιδα είναι μια φλεγμονή στους τένοντες. Οι τένοντες είναι σαν “σχοινιά” από σκληρό, ινώδη συνδετικό ιστό, που συνδέουν τους μυς με τα οστά.

 



Αχτσιόγλου: Θεσπίζουμε την υποχρεωτική αιτιολόγηση των απολύσεων

«Το νομοσχέδιο που φέρνουμε στη Βουλή περιλαμβάνει μία ρύθμιση-τομή για τα εργασιακά στη χώρα. Προβλέπει ότι οι απολύσεις στο εξής θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες. Επομένως, μετά την ψήφιση του νόμου, κανείς δεν θα μπορεί να απολύεται, αν δεν συντρέχει βάσιμος λόγος, που θα πρέπει να αποδεικνύεται συγκεκριμένα» τόνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.



Ζαλάδα: Πότε είναι ίλιγγος και ποια είναι τα αίτια

Ίλιγγος είναι μια αίσθηση ζάλης, όπου το άτομο αισθάνεται ότι τα πάντα γύρω του περιστρέφονται με ταχύτητα.

Αίτια

Ο ίλιγγος προκαλείται συχνά από ένα εσωτερικό πρόβλημα στο αυτί. Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες περιλαμβάνουν: