Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η παροιμία, οι γιατροί και οι δικηγόροι!



Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε η Βουλή μετά το τέλος της πολύωρης και κουραστικής διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τις έμφυλες ταυτότητες.

Οι λίγοι και «γενναίοι» που παρέμειναν για αρκετοί ώρα στους χώρους πέριξ της Ολομέλειας και του εντευκτηρίου είχαν χαλαρή διάθεση και όρεξη να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Έτσι ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης μαζεύτηκαν να τα πουν συνοδεία χαλαρού ποτού και άρχισαν τους αστεϊσμούς και τα πειράγματα.

«Α ρε γιατρέ τι ανάγκη έχεις εσύ! Εσείς είστε οι καλύτεροι», είπε ο ένας στον άλλο και πριν προλάβει να πάρει την απάντηση πρόσθεσε: «Εμένα ο πατέρας μου έλεγε μακριά από γιατρούς και δικηγόρους!».
«Πολύ ωραία τα λες!», αποκρίθηκε με ύφος γεμάτο υπονοούμενο ο άλλος και τον ρώτησε: «να σου πω έχεις παιδιά έτσι;».
«Ναι έχω τέσσερα», αποκρίθηκε ο πρώτος πονηρά για να επανέλθει ο άλλος δείχνοντας να γνωρίζει και των προτέρων την απάντηση: «Για πες μας τώρα τι δουλειά κάνουν τα παιδιά σου»
«Οι δύο είναι δικηγόροι και οι άλλοι δύο γιατροί», παραδέχθηκε ο τελευταίος προκαλώντας γέλια που ακούστηκαν σε ολόκληρη την άδεια από παρουσίες αίθουσα.