Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό της στο φλεγόμενο διαμέρισμα, το άρπαξε από την εντατική



Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με το 14 μηνών βρέφος, το οποίο διασώθηκε από φλεγόμενο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής από πυροσβέστες. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Εισαγγελέας ζήτησε από την υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων να εντοπιστεί το παιδί και να επιστρέψει στο νοσοκομείο.

 

Υπενθυμίζεται πως το βρέφος ήταν μόνο του στο διαμέρισμα την ώρα της πυρκαγιάς. Στη συνέχεια, η μητέρα του -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- πήρε το μωρό μέσα από την εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπου νοσηλευόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Όπως γίνεται τώρα γνωστό, τον Νοέμβριο του 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας. Μάλιστα, το 16χρονο κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση. Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι από την οικογένειά του και έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά. Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη ανήλικα, 3 και 4 ετών σήμερα. Η 35χρονη είχε κριθεί ακατάλληλη μητέρα για τη μεγαλύτερη κόρη της, η οποία -λόγω ηλικίας- ήταν σε θέση να αποκαλύψει το πρόβλημα στις αρχές.

Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν», δήλωσε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.