Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα με θύματα δυο αδέρφια



Μπορεί να πέρασαν 30 ολόκληρα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 1987, αλλά κανείς δεν ξέχασε τον κοινοτάρχη Κασταμονίτσας, Κώστα Μανουσάκη, και την αδερφή του Φωτεινή, που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στη γέφυρα Κολομώδη.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του cretalive,  η τοπική κοινωνία δεν τους έσβησε από τη μνήμη της, καθώς σήμερα μέσα σε κλίμα συγκίνησης  τελέστηκε τρισάγιο στο σημείο του φονικού παρουσία χωριανών και φίλων.

 

Το τρισάγιο τέλεσε ο  ιερέας Μ. Καλαϊτζάκης ενώ παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευ. Κουκιαδάκης που είχε παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στην δίκη για την υπόθεση, ο δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γ. Πιτσούλης και ο πρώην Δήμαρχος Θραψανού κ. Μανώλης Λαδωμένος.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

O Κώστας Μανουσάκης, δολοφονήθηκε σε ηλικία 39 ετών, ενώ από πολλούς θεωρούνταν ήπιος, χαμογελαστός και οραματιστής.

Ωστόσο δεν φανταζόταν το τραγικό παιχνίδι που του επεφύλασσε η μοίρα, καθώς σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει την αδερφή του Φωτεινή, η οποία επίσης δολοφονήθηκε.

Ο άτυχος κοινοτάρχης της είχε βρει δουλειά στην Αθήνα και την ημέρα που θα αναχωρούσε από την Κρήτη, ο δράστης, τους έστησε καρτέρι, τους έκλεισε το δρόμο με ένα αυτοκίνητο, αναγκάζοντας τον 39χρονο να σταματήσει. Τότε ο δράστης βγήκε από το όχημα και πυροβόλησε εναντίον τους. Στο αυτοκίνητο ήταν το μικρότερο παιδί της Φωτεινής, η 10χρονη κόρη της που υπέστη σοκ.

Τα δύο αδέλφια σκοτώθηκαν επί τόπου ενώ ο δράστης συνελήφθη μερικές μέρες αργότερα για να καταδικαστεί και να εκτίσει ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Η υπόθεση είχε γίνει πρωτοσέλιδο για πολλές μέρες στον τοπικό τύπο και τόσο στη διάρκεια της ανάκρισης , όσο και στη διάρκεια της δίκης, διατυπώθηκε ο ισχυρισμός για την παρουσία και άλλου ατόμου στη φονική ενέδρα , ο οποίος όμως δεν αποδείχτηκε.