Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Αθήνα για «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018»



Η Αθήνα έχει διακριθεί μαζί με 12 ακόμα ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες διεκδικούν το βραβείο iCapital (Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018).

Όπως δηλώνει ο κ. Μοέδας, επίτροπος Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας οι πόλεις που έχουν διακριθεί και διεκδικούν τον τίτλος της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Καινοτομίας για το 2018» είναι το Ώρχους, η Αμβέρσα, η Αθήνα, το Μπρίστολ, το Γκέτεμποργκ, το Αμβούργο, η Λουβέν, η Λισαβόνα, η Μαδρίτη, η Τουλούζη, η Ουμέα και η Βιέννη.

Οι διακριθείσες πόλεις θα παρουσιάσουν τις στρατηγικές καινοτομίας τους στη συνεδρίαση «iCapital Stories» στη φετινή ευρωπαϊκή εβδομάδα των περιφερειών και των πόλεων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 10 Οκτωβρίου ενώ η νικήτρια θα ανακοινωθεί στις 6 Νοεμβρίου.

Το βραβείο iCapital θα αναζητήσει ανάμεσα στις φιναλίστ εκείνη την πόλη που δημιουργεί το καλύτερο «οικοσύστημα καινοτομίας», συνδέοντας μεταξύ τους, τους πολίτες, τις δημόσιες αρχές, την πανεπιστημιακή κοινότητα και τις επιχειρήσεις της. Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται στα πλαίσια του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Horizon 2020».