Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Η απάντηση του ΓΕΕΘΑ για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΠεντάγωνοΗ εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο, σίγουρα είναι θέμα που πρέπει να διερευνηθεί αλλά σε καμιά περίπτωση, δεν είναι πρωτόγνωρο το περιστατικό εισόδου στο στρατόπεδο «Παπάγου» πολιτών που το έκαναν για να διαμαρτυρηθούν.

Τον Οκτώβριο του 2012 ναυτεργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, είχαν μπει στο Στρατόπεδο όπου στεγάζεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε κάθε περίπτωση όμως όπως φαίνεται από την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, θα αναζητηθούν ευθύνες. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια  στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου "ΠΑΠΑΓΟΥ" από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία».