Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Η αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι έφτασε στους τρομοκράτες



Το αυτοκίνητο των τρομοκρατών, αλλά και την μοτοσυκλέτα της ομάδας υποστήριξης, έχουν σε εικόνα οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής που ερευνούν την βομβιστική επίθεση που εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ και της “Καθημερινής”, στο Ν. Φάληρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, ερευνώντας ενδελεχώς τις εικόνες από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίαςστην Λ. Εθνάρχου Μακαρίου, εντόπισαν τις επίμαχες ώρες να κινείται στο συγκεκριμένο οδικό άξονα με κατεύθυνση την Αθήνα ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα, λίγα λεπτά μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην “Zougla” και τον “ΑΝΤ 1”.

Στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκτιμούν πως πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, προκειμένου να προσεγγίσουν το κτήριο του ΣΚΑΙ και στη συνέχεια να κρεμάσουν την ισχυρή βόμβα στα κιγκλιδώματα του οδοστρώματος και μάλιστα με τρόπο τέτοιο, ώστε το μεγαλύτερο μέρος του ωστικού κύματος να κατευθυνθεί στο κτήριο του ομίλου, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Παράλληλα στην ίδια εικόνα έχει αποτυπωθεί και μια μοτοσυκλέτα με δυο αναβάτες, οι οποίοι ακολουθούν από απόσταση το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα, οδηγός και συνοδηγός.