Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

13 °C

Σήμερα, 17. Οκτωβρίου 2021

Η αγωνία των μαθητών έχει χτυπήσει ''κόκκινο''-Στην τελική ευθεία η ανακοίνωση των βάσεωνΕντός των επόμενων ημερών αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των ονομάτων των επιτυχόντων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2018, δίνοντας ένα τέλος στην αγωνία των χιλιάδων παιδιών.

Τα στοιχεία είναι έτοιμα και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας μπορεί να τα ανακοινώσουν και τη Δευτέρα το πρωί. Την τελική απόφαση για την ανακοίνωση των βάσεων θα πάρει όμως ο υπουργός Παιδείας.

Σημειώνεται πως ο αριθμός εισακτέων για φέτος αυξήθηκε κατά 3.966 θέσεις. Αυτό μεταφράστηκε σε 2.000 θέσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και 1.866 θέσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Η αύξηση αυτή των θέσεων αφορά σχολές όπως είναι οι νομικές, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, τα τμήματα ΦΠΨ.

Δεν αφορά όμως τις Ιατρικές, στις οποίες αναμένεται να υπάρξει μικρή μείωση των εισακτέων, αφού φέτος μόλις 917 υποψήφιοι πέτυχαν από 18.500 μόρια και πάνω στο πεδίο που αφορά τις επιστήμες Υγείας, έναντι 1.386 πέρσι.