Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Hurriyet: «Επιτέλους, ζητούν ανταλλαγή» [ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ]



Η εφημερίδα Υeniakit υποστηρίζει ότι οι Ελληνες «στριμώχτηκαν στη γωνία» και μιλούν για ανταλλαγή. Αναφερόμενη στο γεγονός ότι οι δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη, ήρθαν μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, η εφημερίδα παρουσιάζει την ιδέα της ανταλλαγής ως επακόλόυθο των πράξεων του Τούρκου προέδρου, δίνοντας την εικόνα νίκης.

Στο ίδιο πανηγυρικό κλίμα η Haber7 έχει τίτλο: «Το είπαν για πρώτη φορά! Η προσφορά ανταλλαγής στην Τουρκία». Και παραθέτει τα όσα είπε ο Κ. Κατσίκης

«Το είπαν για πρώτη φορά! Το μέλος της Βουλής, Κώστας Κατσίκης μίλησε για ανταλλαγή ανοιχτά» αναφέρει και η yenihaber, αναφέροντας τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Οι επίμαχες δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κώστας Κατσίκης είπε: «Από την άλλη, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δύο χώρες τη Δικαιοσύνη και να βρούμε και οι δύο χώρες μια συμφωνία ανταλλαγής». Για να προσθέσει λίγο μετά ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα μπορούσε να τελειώσει εκεί το θέμα αν -«υποθετικά μιλώντας», όπως διευκρίνισε- αποφάσιζαν οι ηγεσίες των δύο χωρών να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη. «Θεωρώ ότι θα μπορούσε να αποτελέσει λύση η παράκαμψη της ελληνικής Δικαιοσύνης. Με όλο τον σεβασμό στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο ότι θα πρέπει να εκτελούνται οι αποφάσεις της», συνέχισε.

Τα μαζεύει με νέα δήλωση: Δεν πρότεινα ανταλλαγή

Σε νεότερη δήλωσή του - απόρροια προφανώς εσωτερικών αντιδράσεων στους ΑΝΕΛ- ο Κ. Κατσίκης τα... μαζεύει ξανά:

«Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση» υποστηρίζει.

Δείτε το βίντεο: