Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χωρίς λεωφορεία παραμένει η Θεσσαλονίκη



Δεν πιάνουν τιμόνι ακόμα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συνεχίζοντας έτσι για ένατη συνεχόμενη ημέρα την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν στις 15 Μαΐου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών και την εξόφληση του δώρου του Πάσχα, συνολικά 6,3 εκατ. ευρώ.

Νέα απόφαση αναμένεται την Τετάρτης. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης, «αύριο από τις 12 - 13.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να σταθμίσουμε τις εξελίξεις και πιθανόν να επανακαθορίσουν στάση τους».

«Σε επικοινωνία μας με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη είπαμε κάποια πράγματα που κινούνται προς την κατεύθυνση που εμείς οι εργαζόμενοι επιθυμούμε. Παραμένει να διευκρινίσουμε δύο - τρία σημεία και στο έκτακτο διοικητικό μας συμβούλιο θα καθορίσουμε το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων». 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε πάντως πως το μόνο που απομένει είναι να υπογράψει o υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την εκταμίευση μέρους της επιχορήγησης του Ιουνίου για τον οργανισμό αλλά και τα χρήματα της διαιτησίας.