Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Χαρδαλιάς: Στάχτη 20 χιλιάδες στρέμματα δάσους από την πυρκαγιά που ξεκίνησε στο Σχίνο Λουτρακίου



Είκοσι χιλιάδες στρέμματα ενός πυκνού παρθένου δάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής από τη φωτιά που ξεκίνησε χθες από το Σχίνο Λουτρακίου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά.
Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, κάτι που διαχειρίζεται το κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπσης Εγκλημάτων Εμπρησμού που διερευνά τα αίτια της φωτιάς από χθες το βράδυ.
Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε επίσης πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές.
«Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο», τόνισε.
«Θα είναι μια δύσκολη βραδιά, ζητάμε σε όλους να παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή σε επαγρύπνηση. Δίνουμε μάχη απέναντι σε δύσκολες συνθήκες σε μια συγκυρία χρονική, η οποία δεν ευνοεί, όμως θέλω να επιβεβαιώσω ότι όλος ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας του κράτους είναι εκεί» είπε.

«Δίνουμε τον αγώνα μας ώστε να προασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή και να έχουμε όσο το δυνατόν ελάχιστες υλικές ζημιές και βέβαια να περιορίσουμε την εκδήλωση και τη συνέχεια της πυρκαγιάς και να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον, το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάτω από δύσκολες συνθήκες» κατέληξε.