Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 -
Μέτριο

19 °C

Σήμερα, 23. Σεπτεμβρίου 2020

Χανιά: Περισσότερα από 4.000 λίτρα ελαιόλαδου σε απόρουςΣτη διανομή προϊόντων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) που αφορά μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου, προχώρησαν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Πρόκειται για 4.028 φιάλες ελαιολάδου του ενός λίτρου που κατανέμεται σε δικαιούχους μέσω διάφορων φορέων. Πρόκειται για 1.344 φιάλες που δόθηκαν στο δήμο Χανίων (ο όποιος θα εξυπηρετήσει επιπλέον των αναγκών του, τους πολύτεκνους του Νομού και την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου), 124 φιάλες στο Δήμο Αποκορώνου, 112 στο δήμο Κάντανου-Σελίνου, 190 στο δήμο Πλατανιά και 90 στο δήμο Κισσάμου.

Ακόμα δόθηκαν 58 φιάλες στο Σύλλογο Τριτέκνων Χανίων, 96 στην Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου-Σελίνου και 2014 φιάλες στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνεχίζει και θα συνεχίσει να διεκδικεί, μέσω προγραμμάτων (ΤΕΒΑ), δεκάδες τόνους προϊόντων μικρής ή μακράς διάρκειας, και το γεγονός ότι διαθέτει πλέον χώρους αποθήκευσης όπου μπορούν να φυλάσσονται αυτά τα προϊόντα θα διευκολύνει πολύ τους φορείς».