Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 -
Μέτριο

23 °C

Σήμερα, 17. Οκτωβρίου 2019

H συνέντευξη Τσίπρα στο StarΛιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σε μια ακόμη τηλεοπτική εμφάνιση.

Ελλείψει… debate, αφού οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων «ναυάγησαν», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να μιλήσει ξανά… prime time σε δελτίο ειδήσεων ενός μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, θέλοντας να κερδίσει όσο περισσότερους πόντους γίνεται ενόψει της εκλογικής μάχης.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ στις εκλογές θα πάμε σε νέα εκλογική μάχη τον 15αύγουστο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να γελά και ερωτηθείς… γιατί, απάντησε: «Γιατί το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα μας επισκεφθούν και εξωγήινοι αν δεν πάρει ισχυρή εντολή. Κυρία Ζαχαρέα νομίζω ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα δίλημμα. Αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπροστά όλοι μαζί, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε πρόσφατα σχετικά, πριν από πέντε χρόνια της διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο Υπουργό, όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα».

«Οι εκλογές αυτές γίνονται με το νόμο της απόλυτα ενισχυμένης αναλογικής που δίνει 50 έδρες bonus στο πρώτο κόμμα», συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Ένα νόμο που εγώ εκτιμώ ότι έπρεπε να αλλάξει και ψηφίσαμε την απλή αναλογική με δική μας πρωτοβουλία για να αλλάξει. Όμως αυτές οι εκλογές γίνονται με ένα ξεκάθαρο δίλημμα. Εάν θα υπάρξει κυβέρνηση της Ν.Δ. την επόμενη μέρα, ή με κορμό της Ν.Δ. ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το δίλημμα. Γιατί όποιος πάρει τις 50 έδρες bonus έχουμε την εμπειρία, έχουμε τόσες εκλογικές αναμετρήσεις που έχει συμβεί αυτό, έχει τη δυνατότητα την άλλη μέρα να διαμορφώσει συσχετισμούς κυβέρνησης», εκτίμησε.

Δείτε ζωντανά όλα όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Facebook Twitter