Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 -

H Έλενα Κουντουρά υποψήφια για καλύτερη υπουργός Τουρισμού παγκοσμίωςΤρία διεθνή βραβεία διεκδικεί η Ελλάδα (και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά) στον διεθνή θεσμό των PATWA International Awards, που θεωρούνται τα Όσκαρ του Τουρισμού.

Τα PATWA απονέμονται τα 20 τελευταία χρόνια, είναι από τα πλέον καταξιωμένα στον χώρο της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας και δίδονται κάθε χρόνο στην κορυφαία τουριστική έκθεση του Βερολίνου, ITB.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά είναι υποψήφια, και μάλιστα για τρία βραβεία, στον ιστορικό αυτό θεσμό. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερου προορισμού αναψυχής (Best Leisure Destination). Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά είναι υποψήφια ως η καλύτερη υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει επιλεγεί στις υποψηφιότητες για το συγκεκριμένο βραβείο. Επίσης, η Κουντουρά είναι υποψήφια για το βραβείο αριστείας Woman of Excellence στην τελετή απονομής των βραβείων του Ινστιτούτου Γυναικών της Νότιας Ασίας –Ιnstitute of South Asian Women (ISAW)–, που διοργανώνεται από το 2012 και τιμά γυναίκες υπουργούς, ηγέτες και με έντονη κοινωνική δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. 


Η υπουργός Τουρισμού στο Φόρουμ των Δελφών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ασβεστόπουλος)

Η απονομή των βραβείων γίνεται σήμερα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού ITB Berlin, σε ειδική τελετή των διοργανωτών, παρουσία του συνόλου των υπουργών Τουρισμού και των παραγόντων της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Η υπουργός θα παραλάβει επίσης σήμερα, σε ξεχωριστή τελετή, το Βραβείο του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη, μέσω του Τουρισμού IIPTI στην 4η διοργάνωση των Παγκόσμιων Βραβείων Ειρήνης για τις ισχυρές γυναίκες στον τουρισμό με τον τίτλο «Celebrating Her». Η Έλενα Κουντουρά διακρίθηκε με το βραβείο «Tourism Strategy & Resilience» για την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ