Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

H απάντηση Βαρουφάκη στον Κλάους Ρέγκλινγκ



Την «Απάντηση» του έδωσε ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης στα όσα του καταλόγισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ ότι η περίοδος που διατέλεσε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας «κόστισε» στη χώρα 100 δισ. ευρώ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών με ανάρτησή του στο Twitter αναρωτήθηκε «πόσο κόστισαν τα τοξικά προγράμματα διάσωσης στην Ευρώπη κ. Ρέγκλινγκ»;

 

Μάλιστα, παραθέτει και ένα άρθρο των New York Times που καταδεικνύει με αριθμούς ότι η κατάσταση με τα συνεχή μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα επιδεινώθηκε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάνω από το 1/ 3 των Ελλήνων ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας μέχρι το 2013. Μέχρι το 2014, οι μισθοί και οι συντάξεις είχαν περικοπεί 12 φορές σε τέσσερα χρόνια. Η Ελλάδα απορρόφησε μέτρα λιτότητας σχεδόν εννέα φορές περισσότερα από ότι εκείνα στην Ιταλία και τρεις φορές παραπάνω από την Πορτογαλία. Το αποτέλεσμα; Μεταξύ 2009- 2014 η ιταλική οικονομία αναπτύχθηκε σχεδόν 2% και της Πορτογαλίας 1%. Την ίδια περίοδο το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε στο καταστροφικό 26,6%- σχεδόν όσο το αμερικανικό την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης.