Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γρίπη: Κλειστά τα σχολεία στη Δράμα σήμερα και αύριο



Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην πόλη της Δράμας, μετά από απόφαση που έλαβαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού της εποχικής γρίπης, που τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό μικρών παιδιών.

Ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι «μετά από σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας αποφασίστηκε για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης της εποχικής γρίπης, τη διασφάλιση της ευρύτερης δημόσιας υγείας, αλλά και το αίσθημα ασφάλειας της εκπαιδευτικής – μαθητικής κοινότητας και των πολιτών μας η αναστολή λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών, Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων, που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Δράμας για τις 30 και 31 Ιανουαρίου».

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα και ο Δήμος Προσοτσάνης είχε λάβει ανάλογη απόφαση να κλείσει τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία που λειτουργούν στα όρια ευθύνης του, καθώς η εποχική γρίπη είχε αναγκάσει πολλά παιδιά να απουσιάζουν για αρκετές μέρες από τα σχολεία τους. Επίσης, προχθές και ο Δήμος Νευροκοπίου με απόφαση του οικείου δημάρχου αποφάσισε να κλείσει τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία για δυο ημέρες.

Κλειστά σχολεία και σε Ωραιόκαστρο - Θερμαϊκό

Έξι σχολεία εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν αύριο κλειστά, με σχετικές αποφάσεις του δημάρχου Παντελή Τσακίρη, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Με σημερινή απόφασή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου γνωστοποίησε ότι αύριο δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο 1ο Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου, στο Δημοτικό Σχολείο Λητής και στο Νηπιαγωγείο Δρυμού. Κλειστά, εξάλλου, θα μείνουν και αύριο το 4ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, το 1ο Νηπιαγωγείο Λητής και το 2ο Νηπιαγωγείο Λητής, όπου δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα ούτε σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι στα σχολεία αυτά πρόκειται να διενεργηθούν απολυμάνσεις.

Επιπρόσθετα, κλειστά θα είναι αύριο Παρασκευή αλλά και τη Δευτέρα, τα δημοτικά αλλά και τα νηπιαγωγεία του δήμου Θερμαϊκού, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής στη σχετική απόφαση, οι μέρες που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία απαιτούνται προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης των ιώσεων και να προστατευθεί η υγεία μαθητών αλλά και η υγεία του γενικού πληθυσμού.

Τα σχολεία, αφού απολυμανθούν, θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου.