Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Γονείς προσοχή: «Έρχεται ένα πιο εθιστικό παιχνίδι από το Fortnite»



Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς - μετά το Fortnite - έρχεται ένα δεύτερο, πιο εθιστικό παιχνίδι.

Να μην εφησυχάζουν, μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού Fortnite, καλεί τους Έλληνες γονείς ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης.

Και αυτό, διότι η εταιρεία «Epic Games ήδη προωθεί ένα νέο παιχνίδι, το οποίο φέρεται να είναι πιο ελκυστικό και εθιστικό για τα παιδιά.

​Μιλώντας στο «protothema.gr», ο κ. Σφακιανάκης εξηγεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία «έριξε» το παιχνίδι επίτηδες, προκειμένου να «λανσάρει» με μεγαλύτερη επιτυχία το επόμενο δημιούργημά της.

Υπενθυμίζει δε, ότι το Ινστιτούτο έχει δεχθεί χιλιάδες τηλεφωνήματα από γονείς, οι οποίοι δεν ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν τον εθισμό των παιδιών τους με το Fortnite.

​Δεν παραλείπει, μάλιστα,, να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξη χιλιάδων παιδόφιλων απ’ όλον τον κόσμο στα «live chat» των παιχνιδιών αυτών.

«Εδώ θέλω να προσθέσω πως όσο καιρό ήταν το παιχνίδι σε δράση, εκατοντάδες χιλιάδες μανάδες από όλο τον κόσμο έκαναν παράπονα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες παιδόφιλοι ήταν χαρούμενοι» επισημαίνει, χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι το «μαύρο» στο Fortnite «έπεσε» τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μετά το τέλος της 10ης σεζόν του δημοφιλούς παιχνιδιού, προκαλώντας… πανικό στους gamers.