Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γλυκά Νερά: Συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου σε δεύτερο βαθμό



Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας αναμένεται να καθίσει ξανά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

Αν και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η δίκη του καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη κι επιπλέον 11,5  χρόνια (για τη δολοφονία του σκύλου τους) είχε αρχίσει στις 20 Φεβρουαρίου, οι δικαστές είχαν αποφασίσει τη διακοπή της διαδικασίας, απορρίπτοντας το αίτημα αναβολής που είχε υποβάλει η νέα συνήγορός του για να παραλάβει το σύνολο της δικογραφίας και να προετοιμαστεί για τη δίκη.

Τέσσερις ημέρες μετά, η κ. Κατερίνα Μαυροειδή γνωστοποιούσε ότι παραιτείται της υπεράσπισης για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Ο Αλ. Παπαιωαννίδης ξανά συνήγορος του Αναγνωστόπουλου

Τον Οκτώβριο του 2022, πέντε μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος “απέλυσε” τον δικηγόρο του Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ο οποίος τον εκπροσωπούσε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες πριν, ο κ. Παπαϊωαννίδης θα τον εκπροσωπήσει και στο Εφετείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαϊωαννίδης αναμένεται να ζητήσει εκ νέου την αναβολή της δίκης, αίτημα το οποίο δεν αποκλείεται να απορριφθεί από το δικαστήριο.

Το χρονικό

Η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου του 2021 στην κατοικία της στα Γλυκά Νερά της Αττικής. Επί 37 ημέρες ο σύζυγός της υποκρινόταν προσπαθώντας να κρύψει το έγκλημά του. Τότε, ισχυριζόταν ότι τρεις δράστες, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι τους για να τους ληστέψουν, σκότωσαν τη σύζυγό του. Δίπλα στο άψυχο σώμα της, είχε βρεθεί η κόρη τους Λυδία. Ήταν μόλις 11 μηνών.

Ο Αναγνωστόπουλος «σπάει» και ομολογεί το έγκλημα. Λίγες ώρες νωρίτερα, στο μνημόσυνο της Καρολάιν, αγκάλιαζε χωρίς ντροπή τη μητέρα της 20χρονης στο νεκροταφείο της Αλόννησου.

Η ετυμηγορία

Στις 16 Μαΐου 2022, η εισαγγελέας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ήταν καταπέλτης.

«Ο κατηγορούμενος ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν διέπραξε το έγκλημα σε βάρος της Καρολάιν. Δεν τίθεται ζήτημα βρασμού που επικαλείται ο κατηγορούμενος, δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης», τόνισε.

Η εισαγγελέας ξεκίνησε την αγόρευσή της λέγοντας:«Σκεφτόμουν, προετοιμάζοντας την αγόρευσή μου, ότι αυτή η υπόθεση δεν επεξεργάζεται πολύπλοκα νομικά ζητήματα. Σκεφτόμουν ότι η πρόταση του εισαγγελέως θα μπορούσε να ανοίξει και να κλείσει με την ετυμηγορία, γιατί για μένα όσα έγιναν είναι αυταπόδεικτα».

Στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά. Η απόφαση είναι ομόφωνη: Ισόβια κι επιπλέον 11,5 χρόνια κάθειρξη.

«(…)Οι ενέργειές του καταδεικνύουν την ιδιαίτερη σκληρότητά του, την απουσία συντριβής του από την πρόκληση θανάτου της συζύγου του και του ζώου τους, την πρωτοφανή ψυχρότητα και μεθοδικότητα με την οποία προέβη στο σχεδιασμό και την τέλεση των εγκληματικών ενεργειών, καθώς και την εργώδη προσπάθειά του να αποσείσει κάθε ίχνος ευθύνης για τις πράξεις του», καταλήγουν οι δικαστές στο σκεπτικό της απόφασης.