Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γιατρός χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ



Μια απίστευτη περίπτωση παράνομων συνταγογραφήσεων είδε το φως το δημοσιότητας καθώς ένας γιατρός δημοσίου νοσοκομείου φέρεται να έχει χρεώσει τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ από το 2015 έως το 2017!

Ο γιατρός το διάστημα από το 2015 μέχρι το 2017 φέρεται να προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ. Μάλιστα εξετάζεται από τις αρχές η συμμετοχή φαρμακευτικών εταιρειών σε αυτή την απίστευτη υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Όπως αναφέρει η αστυνομία “Υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρό δημόσιου Νοσοκομείου διερευνήθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ. Μάλιστα εξετάζεται από τις αρχές η συμμετοχή φαρμακευτικών εταιρειών σε αυτή την απίστευτη υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως”.